Hopp til hovedinnhold

Skøyteskole

Skøyteskolen arrangeres hver onsdag kl 18:00. Første skøyteskole sesongen høsten 2023 er 20. september, men man kan også begynne på en senere dato.

Alle jenter og gutter over 3 år er hjertelig velkomne til en artig og lærerik time på isen sammen med instruktører fra Storhamar kunstløp. Alle er velkomne, uavhengig av om man har kunstløpsskøyter eller hockeyskøyter, da opplæringen gir gode grunnleggende skøyteferdigheter uavhengig av hvilken skøyteidrett man senere vil holde på med.

Barnet  ha vanter og navn i pannen på hjelmen.

Vi har kiosk med salg av vafler og kaffe.

Påmelding for skøyteskole høst 2023 kan gjøres her: https://isonen.no/event/clmpzkihm000ua5011cuvrnwa/ (ekstern)

Ofte stilte spørsmål

Hva er skøyteskole?

Skøyteskolen er for mange det første møtet med klubben og er første trinn i grunnopplæringen i kunstløp, men gir også et godt grunnlag for andre skøyteidretter.

På skøyteskolen skal man først og fremst ha det moro på isen. Våre trenere og konkurranseløpere gjør sitt for at de aller minste skal få en hyggelig opplevelse av skøyteskolen. Alle våre toppløpere startet en eller annen gang på skøyteskolen.

Opplæringen er fokusert på å gi gode grunnleggende skøyteferdigheter, og gjennom skøytetrening får barna gode utviklingsmuligheter, god motorisk trening, balanse, styrke, spenst og smidighet. Dette i tillegg til gleden ved å mestre og bevege seg på is sammen med andre barn.

Treningstøy

På skøyteskolen må alle barna bruke hjelm som har navn i pannen. Løperne må også ha vanter på. Treningstøyet bør være varmt, men bør ikke være tykke uteklær, da disse blir for varme og stive. Ull er fint å bruke.

Skøyter

På skøyteskolen holder det med skøyter kjøpt i vanlig sportsbutikk. Dersom barnet ikke klarer å stå på skøytene med rette ankler er derimot skøytene for myke. Spør Lillian Arnesen om råd, dersom dette er problem. Klubben har også en del skøyter til utleie som hun også kan være behjelpelig med.

Ikke kjøp skøyter som barnet kan ”vokse inn i.” Det er viktig at skøytene sitter godt på foten, slik at barnet får best mulig utbytte av timene på isen. Ellers skapes fort frustrasjon istedenfor motivasjon.

Skøytene bør til enhver tid være tilstrekkelig skarpe, slik at de får godt grep på isen. Isen i ishallen krever bedre slipte skøyter enn uteis gjør. Spør Lillian om råd dersom dere er usikre. Hun tar også på seg slipeoppdrag.

For å unngå at skøytene blir unødvendig raskt skjemme eller at man får hakk i jernet er det viktig å benytte kalosjer på jernene når man går med skøytene utenfor isen.

Etter bruk må man alltid tørke av skøytejernet med et håndkle, slik at det ikke ruster. Bruk gjerne et tøytrekk på jernet, men ikke kalosjene, når skøytene ikke er i bruk. Klubben selger både tøytrekk og kalosjer under skøyteskolen.

Aspirant

Når barnet er stødig og selvstendig nok på skøytene, kan det være aktuelt å gå opp til å være aspirant. Som aspirant er man fortsatt med på skøyteskolen, men trener også en time til etter skøyteskolen er ferdig. Etter hvert kan man også være med på trening flere dager i uken.

Lillian Arnesen og de andre trenerne på skøyteskolen følger opp alle barna og dersom de ser at noen er klare for å avansere tar de kontakt med foresatte om dette.

Ansvarspersoner

Praktisk ansvar: Hilde Grøndahl og Nina Brenden Rundhaug

Faglig ansvarlig og hovedtrener: Lillian Arnesen

Trenere: Ann-Julie Arnesen, Amalie Evensen, Frida Eline Jensen samt Storhamar kunstløps konkurranseløpere

Relatert innhold

  • "Foreldrevettregler"

    Publisert 31. desember 2014 kl. 23:00